Restore Joomla database bij een andere provider

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Wanneer je uit veiligheidsoverwegingen een mirrorsite gebruikt en hiervoor je database regelmatig wilt restoren, dan loop je tegen het probleem dat je niet altijd de gebruiker voor de database in eigen hand hebt. Dit kan nogal wat problemen opleveren bij het restoren van de database.

Binnen xCloner moet je bij restore een database, user, paswoord en host opgeven. Deze gegevens worden alleen gebruikt om de database in te kunnen komen en de restore te laten plaatsvinden.

Wanneer je dan je sit opstart krijg je de melding dat de database niet beschikbaar is. Dit komt omdat de oude instellingen nog gehanteert blijven. Om deze te overrulen moet je het volgende bestand aanpassen. In de root van je website bevind zich configuration.php. Deze kun je openen en de juiste gegevens in aanvullen, dus met name :

 public $dbtype = 'mysqli';
 public $host = '<hostnaam>l';
 public $user = <usernaam>';
 public $password = '<passwoord>';
 public $db = '<databasenaam>';
 public $dbprefix = '<gebruikte prefix>';

Alles binnen <> moet je zelf invullen en zullen gelijk zijn als de gegevens die je gebruikt hebt bij het restoren van je database.

Verder moet je na de restore een aantal padan wijzigen. Het pad naar logging en het tmp pad. Anders loop je het risico dat je geen nieuwe extensies meer kunt inladen. Ga hiervoor naar Website, Algemene instellingen, Systeem en Server en pas daar de betreffende paden aan.