Tegenwoordig kun je nergens meer zijn of er is wifi. Het continue draadloos online zijn is al een eerste levensbehoefte geworden. Wat zijn eigenlijk de gevaren van wifi. Dat is natuurlijk nog niet helemaal bekend. Dat het niet helemaal schadeloos is, blijkt uit een eenvoudige prof die deense brugklassere hebben gedaan http://www.lexnaturalis.nl/?p=407. Het laten opgroeien van waterkers in een ruimte met een wifirouter, blijkt desastreus voor de opgroeiende waterkers. Natuurlijk ben je niet continue onder invloed van zo'n hoge dosis straling. Maar het valt wel aan te raden om goed te inventariseren waarmee je te maken hebt en de hoeveelheid flink te beperken. Eenvoudig is om bijvoorbeeld 's nachts je router uit te zetten, maar daarnaast is er nog een eenvoudige oplossing.

Daarnaast kun je meten hoe hoog de gemeten straling is. Hiervoor heb ik een eenvoudige app ontwikkeld voor Android. Deze kun je downloaden van de Google Play Store google play store

Meet hiermee de totale wifi straing die in jou huis is. Je kunt direct ook die van de buren zien. Is deze te hoog, dan kun je eenvoudig je buren overtuigen dat ze een te hoge wifi uitstoot produceren.

 Wifi straling meet app voor Android

 

Hierbij een tabel die je helpt te bepalen wat aanvaardbare waarden zijn, het is natuurlijk aan jezelf welke normen je overneemt:

grenswaarden